Mediteranska Mreža Modelnih Šuma

U sklopu Mediteranske mreže modelnih šuma proučavamo osobitosti Mediteranske regije. Razvijamo zajedničke ciljeve, stvaramo dinamična radna okruženja i utvrđujemo obrasce suradnje među članovima. Promičemo razmjenu znanja i suradnju na područjima od zajedničkog interesa te zajednički stvaramo nove mogućnosti razvoja.

Mreža i njezina modelna šuma surađuju u razvoju programa aktivnosti. Među njima postoji stalna komunikacija kako bi se izbjegli konflikti vezani uz okoliš, a cilj im je promicanje globalnih mogućnosti za održivi razvoj, u okviru međunarodnih obvezi i sporazuma.

Konkretni ciljevi:

- Promicanje koncepta modelne šume.

- Promicanje i podupiranje razvoja modelne šume unutar Mediteranske regije.

- Korištenje prednosti koje proizlaze iz mogućnosti umrežavanja, razmjena znanja, promicanje inovativnih pristupa, ujedinjenje zajedničkih napora kako bi radili na održivom razvoju svijeta.

Generalni ciljevi:

- Osigurati da svaka modelna šuma u potpunosti predstavlja okolišne, socijalne i ekonomske karakteristike svakog teritorija ili krajolika u kojem se razvija.

- Osigurati ravnotežu između koncepata teritorijalne održivosti i održivosti na globalnoj razini.

- Promicanje timskog rada, razmjene znanja i kulturne razmjene te razvoj novih načina učenja i suradnje među članovima Mreže.

Nastojimo integrirati osobitosti svakog teritorija, a da iz vida ne izgubimo sveobuhvatni fokus koji se odražava u Načelima i atributima Međunarodne mreže modelnih šuma. Umrežavanje omogućuje modelnoj šumi da dobiva znanja koja joj istovremeno pomažu u dosezanju globalnih ciljeva zaštite okoliša.

For further information: www.mmfn.infoNews
Media