Dokumenti

Festival šuma i šumskih plodova - 19.11.2023.

Festivalom šuma i šumskih plodova promoviramo sve dobrobiti koje nam šume pružaju; ekološke, rekreativne, zdravstvene - što ćete doživjeti kroz naše vođene šetnje, predavanja, izložbe te kroz razne edukativne i kreativne radionice.

Hrvatski

Kao rezultat projekta "Suradnja i edukacija ključ su održivog razvoja" nastao priručnik za edukaciju o šumama i održivom razvoju

Što je održivi razvoj?

To je razvoj koji odgovara na potrebe  ljudi danas, i koji će omogućiti budućim generacijama da zadovolje svoje potrebe.

U centru održivog razvoja nalaze se :

Društvo - odlučni smo eliminirati siromaštvo i glad

Naša planeta– želimo zaštititi Zemlju od pogoršanja stanja okoliša

Prosperitet – želimo svim ljudima pružiti dostojan i ispunjen život

Hrvatski

ŠUMA i ENERGIJA- 21.3. svjetski dan šuma

Skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 2012. godine  21. ožujka danom koji će se u cijelom svijetu obilježavati kao -  MEĐUNARODNI DAN ŠUMA.

Tog dana slavi se  i podiže svijest o važnosti svih vrsta šuma i potiču se razne zemlje da poduzmu  lokalne, nacionalne i međunarodne akcije za organiziranje djelatnosti oko šuma i drveća.Temu za svaki dosad Međunarodni dan šuma izabralo je Partnersto suradnje za šume. 

Hrvatski

Šumske škole u Berlinu

Krajem listopada 2017. predstavnica udruge Modelna šuma posjetila je šumske škole u Berlinu, domaćini su joj bili šumski pedagozi iz Berlina, Bettina Foerster-Baldenius, Andreas Hasse and Elke Sobota-Baisch koji su zaposleni u šumskim školama.

Grad Berlin ima 18 % šuma, na području grada postoji 13 Garten Arbeits Schulen- škola za rad u vrtu i 10 Wald Schulen-šumskih škola.

Hrvatski

StraniceNews
Media