PROIZVODI MODELNE ŠUME

Sljedivost nedrvnih šumskih proizvoda Modelne šume “Sliv rijeke Mirne” jest alat koji je namijenjen da pomogne ruralnoj ekonomiji područja Modelne šume. Funkcionira na jednostavnom principu: svaka zainteresirana osoba može skenirati QR kod proizvoda pomoću svog pametnog telefona ili posjetiti web stranicu Modelne šume (rivermirnabasing.org ili modelnasuma.hr) i upisati kod za sljedivost koji se nalazi na proizvodu. Tamo se mogu pronaći svi važni podaci o proizvodu: od opisa mjesta porijekla, preko opisa vrsta, načina sakupljanja, informacija o prerađivaču i proizvođaču, pa sve do krajnjeg proizvoda. Možemo reći, da na ovaj način, proizvod sam za sebe priča priču o svojemu porijeklu.

PRIMJER KODA: 385-10000229

Upiši kod sljedivosti i klikni na Primijeni kako bi vidio rezultate

Tartufata - Zigante tartufi

385-10000296

TARTUFATA – Gotovo jelo sa tartufima

Sastojci: bijeli tartuf (Tuber magnatum) 3 %, crni tartuf (Tuber aestivum) 12%, gljive šampinjoni (Agaricus bisporus) 50%, ekstra djevičansko maslinovo ulje, biljno ulje, masline 12%, sol, papar.

Proizvod dolazi u ambalaži volumena 80g, a može se nabaviti u:

Krema od bijelog tartufa - Natura tartufi

385-10000295

Gotov umak od vrhnja, sira  i bijelog  tartufa. Pogodan za primjenu: kao baza za kuhanje – Taghliattele sa tartufima. Doziranje: 20g po osobi.

Proizvodi dolaze u pakiranju od 80g, a mogu se nabaviti u:

 • Buzetu, Kušaona Natura tartufi,
 • Motovunu, delikatesni shop Natura tartufi,
 • Zagrebu, delikatesni dućani DELIIICIJE,
 • Splitu, delikatesni shop Centaurus,
 • Dubrovniku, delikatesni dućan CROATICA.

Krema od vrganja i tartufa - Natura tartufi

385-10000291

Gotov umak od vrganja i bijelog  tartufa. Pogodan za primjenu: kao baza za kuhanje – Njoki sa vrganjima i tartufima. Doziranje: 20g po osobi.

Proizvodi dolazi u pakiranju od 80g, a može se nabaviti u:

 • Buzetu, Kušaona Natura tartufi,
 • Motovunu, delikatesni shop Natura tartufi,
 • Zagrebu, delikatesni dućani DELIIICIJE,
 • Splitu, delikatesni shop Centaurus,
 • Dubrovniku, delikatesni dućan CROATICA.

Tartufata - Natura tartufi

385-10000290

Gotov umak od šampinjona i crnog tartufa. Pogodan za primjenu : kao baza za kuhanje tjestenine sa tartufima Doziranje: 20g po osobi.

Proizvodi dolazi u pakiranju od 80g, a može se nabaviti u:

 • Buzetu, Kušaona Natura tartufi,
 • Motovunu, delikatesni shop Natura tartufi,
 • Zagrebu, delikatesni dućani DELIIICIJE,
 • Splitu, delikatesni shop Centaurus,
 • Dubrovniku, delikatesni dućan CROATICA.

Eko-Med Bagrem - A&Ž

385-10000289

CERTIFICIRAN EKOLOŠKI PROIZVOD

Med blagog okusa i svijetle boje, djeluje umirujuće, spriječava nesanicu, pomaže kod problema dišnih organa. Preporuča se  djeci i starijima.

Zahvaljujući velikom sadržaju jednostavnih šećera (voćnih i grožđanih), vitamina, minerala i dr., med je dragocjena,  prirodna, lako probavljiva hrana,  koja unošenjem u organizam direktno prelazi u krvotok. Med dolazi u pakiranjima od 125, 250, 450 i 900 g, a planirana godišnja proizvodnja iznosi dvije tone.

Svježi i smrznuti bijeli i crni tartufi - Karlić Tartufi

385-10000288

To su podzemne gljive koje se skupljaju pomoću pasa, mi ih osobno sakupljamo, te se bavimo otkupom i plasmanom na domaćem i stranom tržištu. Tartufi su vrlo ukusne i aromatične gljive ali vrlo rijetke  i posebne. Koriste se u gastronomiji kao dodatak  najfinijim jelima.

Tartufi dolaze u pakiranjima od 500 i 1000g.

GRILL - Karbun

385-10000287

Drveni ugljen proizvodimo od visoko kaloričnog, tvrdog drva (hrast, grab, cer, jasen) koje raste na brdovitim obroncima našeg kraja. Zbog toga je i naš drveni ugljen visoko kaloričan i kvalitetan, što potvrđuju mnogi naši kupci od kojih su većina ugostitelji, kojima je kvaliteta proizvoda jako bitna. Drveni ugljen koristi se za roštilje, doziranje ovisi o količini mesa ili povrća koje pečete. Ukus hrane ispečene na drvenom ugljenu ne može se usporediti sa hranom ispečenom ni na jednom drugom energentu.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje - Ipša

385-10000286

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Ipša-Istarska Bjelica je zlatno zelene boje s mirisom po jabuci, maslini, travi, okusom na radić, rajčicu, artičoku, badem, umjerene gorčine i pikantnosti. Izvrstan okus daje crvenom mesu, starijim sirevima, salatama od rajčica ili graha, upotpunjuje deserte pripremljene od čokolade.

Ulje dolazi u pakiranju od 0,5l i 0,25l, a osim kod proizvođača, mogu se još nabaviti u Splitu (Uje Split), Zagrebu (Vinoteka Vivat fina vina, Vinoteka Svijet vina i R.B. d.o.o.), te u Rovinju (Cicibela).

Prirodni sok od jabuke - Dantinjana

385-10000282

Prirodni sok od jabuke, gusti i bistri, pakiran u boce od 0,2 l i 1,0 l. Sok je dobiven od jabuka iz vlastitog uzgoja, bez konzervansa, vode, te dodanog šećera. Jača imunitet, dobar dodatak prehrani, dijetalnog učinka.

U sezoni berbe, također nudimo svježe voće.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje - Flego

385-10000273

Ekstra djevičansko maslinovo ulje koje proizvodi obitelj Flego je po udjelu slobodnih masnih kiselina, kemijskim parametrima, senzorskim, organoleptičkim analizama višestruko ocijenjeno kao šampionsko. Nemjerljiv značaj u nutricionističkoj primjeni i primjeni u zdravstvene svrhe.

Planirana godišnja proizvodnja ekstra djevičanskog maslinovog ulja iznosi 3000l, može se dobiti u bocama od 0,25l, 0,5l, 0,75l, 1l i 5l na sljedećim adresama:

 • OPG Flego, Zamask 10, 52000 Pazin,
 • Hotel Lovac Pazin, Šime Kurelića 4, 52000 Pazin

StraniceNews
Media