Galerija fotografija

Istarska izložba gljiva

Pogledajte kako je bilo na Istarskoj izložbi gljiva 21. i 22. 10. 2016. u Pazinu

Modelna šuma „Sliv rijeke Mirne“ spremna za prijem u Međunarodnu mrežu

Četiri dana, od petka  17. listopada pa do ponedjeljka 20. listopada, predstavnici Međunarodne i Mediteranske mreže modelnih šuma proveli su Istri obilazeći područje naše modelne šume i upoznajući se s aktivnostima članova udruge.

Naime, članovi udruge modelna šuma „Sliv rijeke Mirne“ početkom listopada prihvatili su svoj petogodišnji Strateški plan kojemu su glavni prioriteti razvoj ruralnog turizma, održivo šumarstvo i obnovljivi izvori energije, valorizacija nedrvnih šumskih proizvoda,održiva poljoprivreda i stočarstvo te zaštita prirode i edukacija.

Šumska pedagogija-avantura između komunikacije i edukacije

Konferencija pod nazivom „Šumska pedagogija - avantura između komunikacije i edukacije“ u listopadu 2017. organizirana je u šumovitom mjestu Milovy. Konferencija je kao i svaki put do sad bila zanimljivo predstavljanje šumskih škola i aktivnosti koje šumski pedagozi iz Europe provode u svojim zemljama, ali i prilika da se debatira i umrežava na području šumske pedagogije. Okupila je 130 šumara i šumskih pedagoga iz raznih krajeva Europe. Na konferenciji ovoj 12-toj po redu konferenciji održano je 14 radionica, predstavljeno je 7 aktivnosti i 4 projekta.News
Media